Ballonvaart boeken?

Verken het luchtruim
met JPH Ballonvaarten

Wij zijn morgen vanaf 10:00 uur weer telefonisch bereikbaar. Desgewenst kunt u een terugbelverzoek indienen.

Opstijglocatie voor uw ballonvaart kiezen

JPH Ballonvaarten is actief in heel Nederland. Hiervoor hebben wij 10 vaste opstijglocaties. Daarnaast kunt u op verzoek vanaf een locatie naar keuze opstijgen. Het is wel zaak dat u zo'n verzoek tijdig bij ons aankaart in verband met de wet- en regelgeving en de benodigde opstijgvergunning.

Echter is niet elke dag en elke plek in Nederland even geschikt voor het maken van een ballonvaart. Van de 365 dagen per jaar lenen zich gemiddeld 180 dagen voor het maken van een ballonvaart. In een strook van 30 kilometer langs de Nederlandse kust is het aantal vaardagen echter minder. Hoe verder naar het oosten, des te groter het aantal vaardagen. In een straal van 18 kilometer rond Schiphol is ballonvaren bovendien helemaal niet toegestaan. En in de provincie Noord-Holland worden de ballonvaarten onder afwijkende voorwaarden uitgevoerd.

Onze vaste opstijglocaties

ARNHEM, GRONINGEN, JOURE, LEEUWARDEN, REGIO ALKMAAR, SINT NICOLAASGA, UTRECHT, VEENENDAAL, WOERDEN, ZWOLLE

Elke keer weer een nieuwe belevenis

Hoewel de locatie van opstijgen bekend is, wordt de exacte landingslocatie tijdens de ballonvaart hoofdzakelijk door de wind bepaald. De steeds wisselende richting en snelheid van de wind maakt ballonvaren daarom telkens weer een unieke belevenis.

Opstijgen vanaf een locatie naar keuze

In overleg opstijgen waar u wilt
U vertrekt desgewenst vanaf een opstijglocatie naar keuze wanneer u een ballonvaart met de VIP-ballon maakt of wanneer u met een gezelschap van 8 of meer personen bent. Overleg van tevoren is hiervoor wel noodzakelijk in verband met de wet- en regelgeving en de benodigde opstijgvergunning. Voor meer informatie kunt dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur bellen naar 0513 - 432746.